Ananas s vanilkovou omáčkou

Pro 4 porce potřebujeme

  •  1 zralý ananas
  • 4 porce kokosové zmrzliny
  • 40 g másla
  • 20 g másla do omáčky nakrájeného na kostičky a vychlazeného
  • 1 citron
  • půl vanilkového lusku
  • 100 ml ananasového džusu 100%
  • 60 g hnědého cukru
  • 20 cl bílého rumu
  • několik lístků čerstvé máty
Česko vaří s Pohlreichem Nejlepší večeře vašeho života!

Tento i ostatní recepty naleznete v knize
Česko vaří s Pohlreichem

Ananas očistíme a ukrojíme z něj 4 plátky o síle přibližně 3 cm. Z každého plátku pak vykrojíme střed.

V pánvi na rozehřátém másle orestujeme jednotlivé plátky ananasu, přibližně 30 vteřin. Poté vyndáme z pánve a uložíme stranou.

Do pánve přidáme cukr, vanilkový lusk, citronovou a ananasovou šťávu. Vše společně povaříme do zhoustnutí a přidáme rum.

Na závěr do omáčky zašleháme kostičky studeného másla, přidáme plátky ananasu a necháme zlehka prohřát mimo žár.

Plátky ananasu dáme na talíř, každou porci přelejeme omáčkou, přidáme porci kokosové zmrzliny a dozdobíme lístkem máty.

Můžeme ihned podávat.

Zdroj: Ananas s vanilkovou omáčkou; TV Prima, http://www.iprima.cz/ceskovarizive/recepty/ananas-s-vanilkovou-omackou [on-line 12.11.2013]

Příspěvek byl publikován v rubrice Recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


× sedm = 14

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>