Citronové těstoviny s bazalkou

  • 400 g těstovin
    (dlouhé nudle, např. tagliolini)
  • 100 ml kuřecího vývaru
  • 50 ml extra panenského olivového oleje
  • 80 g másla
  • 1 citron
  • hrst čerstvých bazalkových lístků
  • 60 g parmazánu – půl nastrohaného a půl v kuse
  • sůl
Česko vaří s Pohlreichem Nejlepší večeře vašeho života!

Tento i ostatní recepty naleznete v knize
Česko vaří s Pohlreichem

Do vroucí osolené vody dejte vařit těstoviny. Tagliolini vařte do poloměkka, aby byly al dente (na skus).

I když nejsou v tuto chvíli ještě tvrdé, slejte je. Vlastním teplem ještě trochu změknou.

V pánvi rozpusťte máslo a přidejte kousky oloupaného a nakrájeného citronu. Přidejde trochu vývaru, uvařené těstoviny a nastrouhaný parmazán. Promíchejte a přidejte natrhané lístky bazalky.

Jednotlivé porce rozdělte na talíře a před podáváním je posypte hoblinkami parmazánu.

Zdroj: Citronové těstoviny s bazalkou; TV Prima, http://www.iprima.cz/ceskovarizive/recepty/citronove-testoviny-s-bazalkou [on-line 11.11.2013]

Příspěvek byl publikován v rubrice Recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


− 7 = dva

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>