Flambované ovoce

  •  4 broskve
  • 1 vanilkový lusk
  • 40 g másla
  • 50 g hnědého cukru
  • čerstvě vymačkaná šťáva z půlky citronu
  • 1 dl kubánského rumu
  • 4 porce vanilkové zmrzliny
  • 1,5 l vody
  • miska s ledovou vodou
Česko vaří s Pohlreichem Nejlepší večeře vašeho života!

Tento i ostatní recepty naleznete v knize
Česko vaří s Pohlreichem

V hrnci přiveďte vodu k varu. Na 20 vteřin do ní vložte připravené broskve, poté je rychle vyndejte a zchlaďte v misce s ledovou vodou. Broskve oloupejte, rozpulte a odstraňte pecku.

V pánvi rozehřejte máslo, přidejte vanilku, cukr a nechte zkaramelizovat. Přidejte broskve, krátce prohřejte a dochuťte citronovou šťávou.

Do pánve nalejte rum, zahřejte a nakonec zapalte.

Broskve rozdělte na talíře a přelejte je vznikou omáčkou.

Na závěr dejte na každý talíř porci vanilkové zmrzliny a ihned podávejte.
Zdroj: Flambované ovoce; TV Prima, http://www.iprima.cz/ceskovarizive/recepty/flambovane-ovoce [on-line 12.11.2013]

Příspěvek byl publikován v rubrice Recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


× 3 = dvanáct

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>