Grilovaný filet z lososa s opečenými bramborami

  • 4 filety z lososa i s kůží
  • 500 g brambor vařených ve slupce, nakrájených na 1 cm silné plátky
  • extra panenský olivový olej
  • kousek másla
  • 4 stroužky česneku, utřené
  • čerstvě vymačkaná šťáva a nastrouhaná kůra ze 2 citronů
  • hrst čerstvých bylinek (bazalka, rozmarýn, tymián, hladkolistá petrželka)
  • mořská sůl
  • čerstvě naletý pepř
  • kousky citronu na ozdobu
Česko vaří s Pohlreichem Nejlepší večeře vašeho života!

Tento i ostatní recepty naleznete v knize
Česko vaří s Pohlreichem

V pánvi na mírném žáru prohřejeme olivový olej s česnekem. Promíchejte a sundejte z plotny. Dejte do misky, přidejte citronovou šťávu i kůru a směs bylinek. Promíchejte.

Rybí filety potřete připravenou směsí, osolte a opepřete.

V pánvi grilujte jednotlivé filety nejprve kůží dolů. přibližně 4 minuty. Mezitím v pánvi na troše másla s olejem opečte dozlatova brambory.

Filety otočte a pokračujte v grilování ještě jednu minutu. Poté spolu s opečenými bramborami rozdělte na talíře.

Každý filet přelejte zbývající šťávou z pánve, ozdobte kouskem citronu a podávejte.

Zdroj: Grilovaný filet z lososa s opečenými bramborami; TV Prima, http://www.iprima.cz/ceskovarizive/recepty/grilovany-filet-z-lososa-s-opecenymi-bramborami [on-line 12.11.2013]

Příspěvek byl publikován v rubrice Recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


devět × = 36

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>