Houbové ragú se ztraceným vejcem

  • očištěné houby, nakrájené na větší kousky 400 g
  • nakrájená cibulka 1 lžíce
  • česnek, nasekaný nadrobno 2 stroužky
  • olivový olej 1 lžíce
  • máslo 20 g
  • hladkolistá petržel, nasekaná 1 lžička + lístky na ozdobu
  • čerstvý tymián (nebo špetka sušeného) 2 snítky
  • čerstvý rozmarýn (nebo špetka sušeného) 1 snítka
  • balzamikový ocet 1 kapka
  • čerstvá vejce 4 ks
  • bílý vinný ocet 10 ml
  • čerstvě vymačkaná šťáva z půlky citronu
  • sůl
  • čerstvě namletý černý pepř

Česko vaří s Pohlreichem Nejlepší večeře vašeho života!

Tento i ostatní recepty naleznete v knize
Česko vaří s Pohlreichem

V hrnci přiveďte k varu přibližně 2 l vody.

V pánvi zahřejte olej spolu s kouskem másla a přidejte houby. Zakapejte trochou citronové šťávy, přidejte nakrájenou cibulku a vše společně rychle orestujte. Přidejte nasekaný česnek.

Obsah pánve promíchejte, přidejte tymián, rozmarýn a restujte další 2 minuty. Přidejte nasekanou petrželku a dochuťte balzamikovým octem. Odstavte z plotny.

Vejce vyklepněte do mističek nebo do hrníčku. Jakmile se na dně hrnce začnou tvořit bublinky a voda se začne pomalu vařit, dejte do ní připravený ocet. Vodu v hrnci roztočte, aby vznikl vír a do jeho středu postupně vlijte vejce. Vír v hrnci se postará o to, aby se bílek obalil kolem žloutku. Nechte vařit asi 3 minuty (žloutek musí zůstat tekutý). Každé vejce vařte zvlášť.

Mezitím houby ještě krátce prohřejte a rozdělte na připravené talíře. Ozdobte lístky petrželky, osolte a ke každé porci houbového ragú přidejte jedno ztracené vejce. Ihned servírujte.

Zdroj: Houbové ragú se ztraceným vejcem; TV Prima, http://www.iprima.cz/varicelecesko/recepty/houbove-ragu-se-ztracenym-vejcem [on-line 18.10.2013]

Příspěvek byl publikován v rubrice Recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


9 − = sedm

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>