Kuřecí jatýrka na majoránce

  • kuřecí játra 500 g
  • suché bílé víno 100 ml
  • smetana ke šlehání 200 ml
  • cibule, nakrájená najemno 1 ks
  • menší jablko, nakrájené na kostičky 1 ks
  • lístky čerstvé majoránky 6 snítek
  • česnek, nasekaný najemno 1 stroužek
  • kousek másla
  • extra panenský olivový olej
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř
  • opečené pečivo k podávání 4 plátky

Česko vaří s Pohlreichem Nejlepší večeře vašeho života!

Tento i ostatní recepty naleznete v knize
Česko vaří s Pohlreichem

Játra očistěte a rozdělte na menší kousky.

V pánvi na rozpáleném oleji je opečte, počítejte 2–3 minuty z každé strany. Po otočení je osolte a opepřete.

V této fázi k nim přidejte cibulku, jablko, lístky majoránky a česnek. Krátce opečte. Játra z pánve vyndejte a na chvilku odložte stranou.

Do pánve přilejte víno, přidejte máslo a krátce povařte. Přilejte smetanu, vraťte játra do pánve a ještě krátce prohřejte.

V pánvi na troše olivového oleje opečte toasty.

Játra rozdělte na talíře a podávejte je s opečeným toastem.
Zdroj: Kuřecí jatýrka na majoránce; TV Prima, http://www.iprima.cz/varicelecesko/recepty/kureci-jatyrka-na-majorance [on-line 16.10.2013]

Příspěvek byl publikován v rubrice Recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře u Kuřecí jatýrka na majoránce

  1. Jandová Ivana napsal:

    S nadšením sleduji váš pořad. Připravila jsem játra na cibulce, ale místo kuřecích jater jsem dala vepřové. Můj muž játra moc nemusí, ale takhle připravená mu chutnala. Těším se na další recepty, které podle vás uvařím.

  2. Karolína napsal:

    Jednoduchý, rychlý a hlavně výborný :-)

  3. Já jsem to dělal s Mediho tofu, výborné!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


jedna + 2 =

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>