Kuřecí kari s rýží

  •  4 kuřecí stehna vykostěná
  • 30 ml rostliného oleje
  • 1 plechovka kokosového mléka cca 400 ml
  • 1 lžička červené kari pasty
  • 4 kafrové (limetkové) lístky (nebo čerstvě vymačkaná štáva z půlky limetky)
  • 1 červená paprika nakrájená na kousky
  • menší cukety nakrájená na kousky
  • velká hrst čerstvých bazalkových lístků
  • velká hrst čerstvých koriandrových lístků
  • uvařená rýže jako příloha
Česko vaří s Pohlreichem Nejlepší večeře vašeho života!

Tento i ostatní recepty naleznete v knize
Česko vaří s Pohlreichem

Kafrové lístky nakrájíme na drobno, sušené nadrolíme. Rozpálíme pánev wok, přidáme do ní olej a rozlejeme ho kolem dokola. Přidáme kari pastu, kterou pomocí vařečky promícháme, aby se uvolnilo aroma.

Přidáme kokosové mléko, přivedeme k varu a vhodíme na kousky nakrájené kuřecí maso. Důkladně promícháme. Přidáme nakrájenou zeleninu – cuketu, papriku a nakonec kafrové lístky (nebo limetkovou šťávu). Zamícháme a přibližně 3 minuty dusíme, aby zelenina lehce změkla, ale stále si udržela barvu.

Do kari přidáme natrhané koriandrové lístky. Kari dle chuti dochutíme. Pokud je třeba osolit, můžeme přidat rybí omáčku, pokud chceme dosladit, můžeme přidat hnědý cukr. Pokud je kari moc slané, přidáme ještě limetkovou šťávu.

Hotové kari podáváme s rýží. Porce zdobíme lískem čerstvé bazalky.

Zdroj: Kuřecí kari s rýží; TV Prima, http://www.iprima.cz/ceskovarizive/recepty/kureci-kari-s-ryzi [on-line 12.11.2013]

Příspěvek byl publikován v rubrice Recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


− pět = 2

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>