Pikantní zeleninový salát s hovězím masem

  • 300 g hovězí roštěné nebo svíčkové nakrájené na nudličky
  • 2 rajčata
  • půl hlávky čínského zelí
  • 4 šalotky
  • půl salátové okurky
  • 3 jarní cibulky
  • 1 hrst lístků čerstvého koriandru
  • 1 hrst lístků čerstvé bazalky
  • extra panenský olej
Česko vaří s Pohlreichem Nejlepší večeře vašeho života!

Tento i ostatní recepty naleznete v knize
Česko vaří s Pohlreichem


Dresink

  • thajská rybí omáčka
  • 2 limetky
  • 2 lžičky hnědého cukru
  • 2 čerstvé chili papričky najemno nasekané

Nejprve si připravíme dresink. Smícháme všechny uvedené suroviny na dresink, dochutíme a necháme rozležet.

V pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm plátky masa, které poté vyndáme z pánze a odložíme stranou na prkénko. Necháme vychladnout.

Čínské zelí, rajčata a šalotky nakrájíme a dáme na do mísy. Okurky zbavíme semínek a spolu s jarní cibulkou ji nakrájíme a přidáme do mísy k ostatní zelenině.

Lístky bazalky a koriandru natrháme a spolu s masem přidáme do mísy.

Na závěr přidáme do salátu připravený dresink, promícháme a ihned podáváme.

Zdroj: Pikantní zeleninový salát s hovězím masem; TV Prima, http://www.iprima.cz/ceskovarizive/recepty/pikantni-zeleninovy-salat-s-hovezim-masem [on-line 12.11.2013]

Příspěvek byl publikován v rubrice Recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


8 × pět =

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>