Tagliata s omáčkou ze zeleného pepře

  • hovězí roštěná 600-800 g
  • hovězí vývar 150 ml
  • brandy 1 dl
  • smetana ke šlehání 150 ml
  • nakládaný zelený pepř, bez nálevu 1 lžička
  • máslo 20 g
  • extra panenský olivový olej 30 ml
  • sůl
  • čerstvě namletý černý pepř
Česko vaří s Pohlreichem Nejlepší večeře vašeho života!

Tento i ostatní recepty naleznete v knize
Česko vaří s Pohlreichem


Maso rozdělte na 4 porce, které podle potřeby naklepejte na tloušťku 1 cm. Je lépe používat nůž na plocho, vyhýbejte se vroubkovaným paličkám na maso. Maso osolte a opepřete.

V pánvi rozpalte olej a vložte na něj maso. Opékejte maximálně 1 minutu z každé strany. Během pečení maso několikrát obraťte. Jakmile je hotové, vyndejte ho z pánve a uložte na teplé místo.

Do pánve přilejte brandy a nechte ho téměř vyvařit. Přilejte hovězí vývar a obsah v pánvi svařte na třetinu. Přidejte smetanu a zelený pepř, provařte a dle chuti dochuťte.

Maso nakrájejte na plátky, rozdělte na talíře, přelejte omáčkou ze zeleného pepře a ihned servírujte.

Zdroj: Tagliata s omáčkou ze zeleného pepře; TV Prima, http://www.iprima.cz/ceskovarizive/recepty/tagliata-s-omackou-ze-zeleneho-pepre [on-line 26.10.2013]
Příspěvek byl publikován v rubrice Recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


dva × = 10

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>