Tradiční trhanec s jablky

  • hladká mouka 200 g
  • vejce 4 ks
  • mléko 250 ml
  • rozinky 50 g
  • vlašské ořechy
  • sůl 1 špetka
  • vanilkový cukr 2 lžíce
  • máslo 2 lžíce
  • cukr moučka na posypání
  • jablka, oloupaná a nakrájená na kousky 100 g

Česko vaří s Pohlreichem Nejlepší večeře vašeho života!

Tento i ostatní recepty naleznete v knize
Česko vaří s Pohlreichem

Oddělte žloutky od bílků. V míse utřete žloutky s cukrem a solí, přidejte mléko, mouku a ušlehejte. Vzniklou směs nechte chvíli odpočinout.

Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do žloutkové směsi.

V pánvi rozpusťte máslo, vlejte připravené těsto, zasypte rozinkami a pod pokličkou pomalu pečte. Výška těsta v pánvi by měla být 2–3cm.

Když je těsto z jedné strany hotové, otočte ho a nechte dojít. Upečenou placku natrhejte na menší kousky, vyjměte z pánve a nechte stranou.

Do pánve vložte zbytek másla a nechte ho rozpustit. K máslu přidejte cukr a nechte zkaramelizovat.

Přidejte na kousky nakrájené jablko, ořechy a promíchejte.

Na závěr do pánve vraťte na kousky natrhané těsto a naposledy vše promíchejte.

Trhanec dejte na talíř, zlehka ho posypte moučkovým cukrem a podávejte.

Zdroj: Tradiční trhanec s jablky; TV Prima, http://www.iprima.cz/varicelecesko/recepty/tradicni-trhanec-s-jablky [on-line 18.10.2013]
Příspěvek byl publikován v rubrice Recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


6 × = padesát čtyři

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>