Voňavé vepřové kotletky se zelím

  • vepřové kotlety bez kosti 4 ks
  • menší hlávka zelí 1 ks
  • slanina, nakrájená na kostičky 100 g
  • máslo 1 lžička
  • extra panenský olivový olej
  • čerstvý rozmarýn 1 snítka
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř

Bazalkové pesto

  • česnek 4 stroužky
  • čerstvě nastrouhaný parmezán 1 šálek
  • čerstvá bazalka 1 hrst lístků
  • extra panenský olivový olej 200 ml
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř

Česko vaří s Pohlreichem Nejlepší večeře vašeho života!

Tento i ostatní recepty naleznete v knize
Česko vaří s Pohlreichem

Nejprve si připravte maso. Kotletky očistěte a dejte do misky. Přidejte rozmarýn a zakapejte olivovým olejem. Misku přikryjte mikrotenovou fólií a uložte do chladu.

Mezitím se pusťte do přípravy zelí. Omyté zelí nakrájejte na nudličky a krátce spařte v osolené vodě. Vyndejte ho a ihned zchlaďte, aby zůstalo křehké.

Připravte si pesto. V hmoždíři společně roztlučte nebo za pomoci kuchyňského robota promixujte česnek, přidejte sůl, bazalku a parmazán. Na závěr přidejte olivový olej a dochuťte dle chuti.

Osolené a opepřené kotletky opečte na pánvi.

V menším kastrůlku opečte slaninu, přidejte spařené zelí a prohřejte. Odstavte z plotny a vmíchejte připravené pesto.

Kotletky se zelím naservírujte na talíře a ihned podávejte.
Zdroj: Voňavé vepřové kotletky se zelím; TV Prima, http://www.iprima.cz/varicelecesko/recepty/vonave-veprove-kotletky-se-zelim [on-line 18.10.2013]

Příspěvek byl publikován v rubrice Recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


2 × osm =

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>